2011 m. vasario 2 d., trečiadienis

"Rikotos" sūrio užtepėlė su žalumynais ir agurkais

Pasidalinsiu vienu paprastu, bet labai skaniu receptu, kurį su manim pasidalino viena bendradarbe :)
Pasirodo visai paprastai galima pasigaminti "rikotos" sūrį, iš kurio galima pasigaminti įvairiausių užtepėlių užkandžiams arba netgi galime naudoti saldiems patiekalams, tokiems kaip tortai :)
Reikės:
1L kefyro ( gali būti 2,5 arba 3,2 riebumo, gal tinka ir dar riebesnis, nebandžiau :) )
įvairių žalumynų
druskos
pipirų
rauginto arba žalio agurko (ingredientus galite pasirinkti pagal savo skonį)

Aš šį kartą dariau su raugintais agurkais, krapais ir svogūnų laiškais.
Taigi pirmiausia turime pasigaminti sūrį. Jis gaunasi minkštas, tepamas. Nepatikėsit, bet gamybos jokios čia nevyksta. Jums  tik reikia įdėti kefyro pakelį į šaldymo kamerą ir palikti kol gerai sustings (galima per naktį).
Išėmus kefyra iš kameros, išlupame. Pasiruosiam puodelį su sėteliu ir medicinine marle. Išluptą gabalą kefyro dedame ant sėtelio su marle ir paliekam pusdieniui.

Praėjus apytiksliai 6 val. iš kefyro pasidaro štai toks vadinamas rikotos sūris:
Na, o mums belieka gauta masę sumaišyti su mėgstamais prieskoniais ir žalumynais:) Aš, kaip minėjau, sumaišiau su krapais, svogūnų laiškais ir smulkiai pjaustytu raugintu agurku.
Skanaus!

2 komentarai: