2011 m. vasario 8 d., antradienis

Tortas " Juodasis princas"

Vyro gimtadieniui nusprendžiau iškepti naują tortą iš Astos tinklaraščio. Ir kaip pirmas bandymas, manau, kad man nelabai pavyko. O nepavyko būtent įdaras. Įpylus kavos, kažkodėl sviestas atsiskyrė nuo kondensuoto pieno ir pienas suskystėjo, tai reikėjo iš naujo virti pieną ir bandyti pertepti. Tai pertepimas man gavosi skystokas negu turėjo būti. Na, o torto valgytojai, kaip ne keista, išgyrė tortą ir sakė, kad tai buvo vienas iš skanesnių, jų ragautų tortu :) Beje biskvitai man labai patiko ir labai gerai iškepė. Na pateikiu keletą torto nuotraukėlių ir receptą.


Tešlai reikės:

4 kiaušiniai
2 puodeliai (400 g) cukraus
2 puodeliai (270 g) miltų
5 valg.š. (60 g) kakavos (naudojau šokoladinę)
2 arb.š. sodos (nugesintos 2 arb.š. acto) aš naudojau 2,5 šaukštelio kepimo miltelių
400 g grietinės (naudojau 25 proc. riebumo)
75 g riešutų, smulkintų

Kremui reikės:

300 g sviesto, kambario temperatūros
600 g virto kondensuoto pieno (arba “Rududu”), kambario temperatūros
1/2 puodelio stiprios kavos, perkoštos


 Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės. Atskirame inde sumaišyti grietinę ir kakavą. Šią gautą masę supilti į išplaktus kiaušinius, suberti miltus, supilti sodą, užgesintą su actu, smulkintus riešutus. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis ir vieną dalį kepti 26 cm. skersmens formoje (ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais) 180 C temperatūroje apie 10 min. Tą patį pakartoti su antra tešlos dalimi. Iškeptus biskvitus kiekvieną perpjauti į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.
Kremui išplakti kampario temperatūros sviestą su tokios pačios temperatūros “Rududu”. Lėtai įplakti paruoštą ir perkoštą stiprią juodą kavą. Atvėsusius lakštus pertepti kremu, naudojant torto formos bortelius. Kiekvieną biskvitą, prieš aptepant kremu, sulaistyti cukraus ir vandens sirupu. Dėti į šaldytuvą, kol tortas visiškai sustings. Nuimti torto formos bortelius ir papuošti kaip norite. Aš torto viršu apipyliau tirpintu šokoladu, o šonus papuošiau su trupiniais nuo biskvitų.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą