2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Kiaulienos vyniotinis su slyvom

Na ką, galiu pasidžiaugti, kad dabar mūsų šeimyna rytais valgo sumuštinius su natūraliu mėsos vyniotiniu be jokių E :) 
Taigi, jei ir Jūs nusprendėte atsisakyti visų tų baisių dešrų ir parduotuvės siūlau pasigaminti naminio vyniotinio. Šis vyniotinis iš mūsų kaime sveikai užaugintos kiaulaitės :)
Reikės:
Kiaulės odos (galim apsieiti ir be jos, jei nemėgstate, bet tada reikės vynioti į kokią pamuštą mėsą)
džiovintų slyvų
morkų
kiaulienos išpjovos ar kitokios mėsos, gali būti ir malta
prieskonių paga skonį, geriausia natūralių :)

Pamarinuojam su prieskoniais kiaulės odą ir mėsą kurią dėsime į vidų. Slyvas užpilam su karštu vandeniu kad suminkštėtų. Nuskutam nemažą morką ir supjaustom šiaudeliais. Įdarą galima daryti koks tik patinka su įvariausiom daržovėm. Pasiklojam odelę, arčiau krašto bet ne visai dedame marinuota mėsytę, išilgai dėliojam slyvas ir morkas. Slyvų ir morkų kiekį galima dėti savo nuožiūra, bet man kuo daugiau, tuo skaniau :) Vyniojam vyniotinį, stengiamės suvynioti tampriai, ne per lasivai. Gautą vyniotinį įvyniojam į medicininę marlę arba užtenka į maistinę plėvelę. Apsukam vyniotinį su stipriu siūlu arba virvele. Dedam į puodą su verdančiu vandeniu. Įmetam druskos pora gerų šaukštų, pipirų, lauro lapų.
Verdam apie 2 h. Išvirtą vyniotinį paslėgiam su lentele ir sunkiu daiktu, palaikom per naktį šaldytuve. Ryte atsipjaunam ir pusryčiaujam! 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą