2011 m. vasario 14 d., pirmadienis

Makaronų apkepas


Labai skanus patiekalas pusryčiams ir greit pagaminamas.
Reikės
Virtų bet kokkių makaronų ( aš naudojau nuo pieniškos sriubos likusius)
2-3 kiašinių
3  v.š grietinės
200gr tarkuoto fermentinio sūrio
druskos ar prieskonių

Kiaušinius išplakame su druska ir kitais prieskoniais. Dedame 3 šaukštus grietinės, dar plakame. Sudedam sūrį į kiaušinius ir gauta masę įmaišom į makaronus.
 Dedame į kepimo indą ir kepame apie 15 min., kol gražiai apskrus. Purus, lengvas apkepas.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Siandien mano seima (t.y. as ir mano vyras)pusryciams valge makaronu apkepa pagal si recepta, super gavos...bet as teturejau 100 gr. surio, tai truko truputi :)
    o kokio riebumo grietine tu dazniausiai kepiniams naudoji?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Erika, dėl sūrio tai manau nėra reikšmės kiek įdėsi, nors aišku, kuo daugiau , tuo skaniau :)) O grietinę aš perku visada 30 proc riebumo arba naudoju kaimišką ;) Į šį apkepą, manau galima iš vis dėti viską ko yra šaldytuve, kumpelio kokio ir pievagrybiai tiktų..

    AtsakytiPanaikinti
  3. o tai cia kepti orkaitej? Ant kiek laipsniu?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip kepti orkaitėje, apie 180 laipsnių

    AtsakytiPanaikinti