2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Lazanija su faršu ir pievagrybiais


Reikės:
  • 10 nevirtų lazanijos lakštų
  • 0,5 kg faršo (čia aš naudojau kiaulienos)
  • 4-5 vnt. pievagrybių
  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • sūrio
  • prieskonių, kokių turite (pipirų, druskos, žolelių...)
Padažui:
  • 50 gr sviesto
  • 3 skiltelės česnako
  • pieno
  • sauksto miltu arba kukuruzu krakmolo
  • krapų, druskos

Mėsą su daržovėm pakepinam keptuvėje. Aš turėjau stiklainėli darzovių mišrainės iš vasaros, tai dėjau ją, kai apkepinau faršą. Toliau dedame supjaustytus skiltelėm pievagrybius ir dar šiek tiek patroškiname. Kol viskas lengvai troškinasi, pasidarome padažą ir susitarkuojame sūrį. Padažui reikia ištirpinti sviestą, tada išspausti česnako skilteles, pakepinti.Dedame šaukštą miltų, pamaišius viską, pilame pieno ir beriame druskos ir krapų. Padažą pakaitinam kol sutirštės, bet kad nebūtų labai tirštas. Į kepimo indą klojame lazanijos lakštus, ant jų dedame faršo ir daržovių mišinį, pabarstom tarkuotu sūriu ir taip iki viršaus kol nebeliks faršo ir viršutinis sluoksnis bus tik lakštai. Ant viršaus supilame visą padažą ir apibarstome likusiu sūriu. Indą dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol gražiai apskrus.


Lazanijos variantų gali būtį įvairiausių, priklauso nuo fantazijos.
Gero apetito!!!

5 komentarai:

  1. rytoj zadu gaminti ir beskaitant iskilo klausimas - kiek reikia pieno?

    AtsakytiPanaikinti
  2. pieno reikia tiek pilt kol gausis padažas toks pustirštis :) iš akies žodžiu :)

    AtsakytiPanaikinti