2011 m. sausio 23 d., sekmadienis

Pievagrybiai su feta ir aliejiniu užpilu

Labai skanus užkandis prie vyno.
Reikės:
300 gr pievagrybiu (geriau mažesnių);
Feta tipo sūrio ( aš perku tokį feta )
100-150ml Alyvuogių aliejaus
3-4 skiltelės česnako
Prieskonių ( druska, pipirai, raudonėlis, provanso žolelės, mėtos)

Pievagrybius gerai nuplauname, nupjaustom kotelius. Dedame į garų puodą ( apie 5-7 min) arba apverdame puode su vandeniu. Svarbiausia nepervirti. Pievagrybius nusausinam ir sudedam į lėkštę, koteliu į viršų. Išimam fetą sūrį iš dėžutės ir atsargiai supjaustome nedideliais kubeliais, kad nesutrupėtų. Imam medinius smeigtukus ir smeigiam į kubelį sūrio ir į pievagrybį. Taip suveriam visus pievagrybius lėkštėje.Pasigaminam užpilą. Atskirame indelyje supilam aliejų. Dedame po žiupsnelį druskos, pipirų ir įvarių žolelių. Įspaudžiam česnako skilteles. Viską gerai išmaišom. Užpilą apšlakstom ant grybų, kad kliūtų  ir ant sūrio. Grybai gali šiek tiek apsisemti. Taip galime netgi pamarinuoti grybus šiek tiek laiko arba valgyti iš karto.
Tikrai labai skanu ir verta išbandyti!

7 komentarai:

  1. sveika, kur perki visas zoleles? aliejaus parduotuvej? ten nuejus tiesiog sakyti reikia provanso zoleliu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. zoleles perku tiesiog bet kurioje maisto parduotuvej,arba jei KLaipedoj tai Tilzes turguj, pardavineja sveriamus iavirius prieskonius ;) geriausia tai uzsiauginti pacioms ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ragavau, labai skanu :). Būtinai bandysiu ir pati padaryti :) . O kažin koks "liesesnis" užpilas netiktu ? :).
    Jurate

    AtsakytiPanaikinti
  4. nu nezinau, Jurate, ar dar buna koks liesesnis uzpilas, nei su alyvuogiu aliejum :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, koki suri naudojate? nuoroda nebeveikia :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nausoju Fitaki suri. Zalia arba melyna kartonine pakuote

    AtsakytiPanaikinti