2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Švilpikai su voveraičių padažu

Receptas pasiskolintas iš Giedriaus ir šiek tiek mano pakoreguotas.
Švilpikams reikės: apie 10-15 virtų bulvių, 2 kiaušinių, stiklinės (200ml) miltų, 2 šaukštų krakmolo, druskos.
Padažui: nedidelis stiklainėlis voveraičių, svogūno galvutės, rūkytų lašinukų, 2 šaukštų miltų ir 0,5L grietinėlės, druskos

Bulves sutrinam su grūstuve arba blenderiu. Imušame du kiaušinius, įberiame druskos (galima ir pirpiriuku), suberiame miltus. Isminkome tešlą, bet ne per smarkiai. pabarstome ant stalo miltų ir iškočiojam dešrelę iš gautos tešlos. Dešrelę paspaudžiam su pirštais, kad būtų plokščia ir įstrižai peiliu supjaustome į gabalėlius. Skardą išklojame sviestiniu poperium (nebūtinai) ir patepame riebalais, išdėliojame švilpikus. Dedame į orkaitę ir kepame apie 15 min, kai viena pusė jau gerai apkepa, tada apverčiam kepti kitą pusę.
Pasiruošiam padažą: supjaustytus lašinukus pakepiname, sudedam smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštėja sudedame voveraites, dedame šaukštą miltų pamaišome ir supilame grietinėlę, beriame druskos pagal skonį. Viską pakaitiname ir padažas padarytas :)
Kai iškepa švilpikai, dedame į lėkštę, pilam padažo ir valgome :)
P. S  Dar labai skanu, švilpikus sudėti į puodą, užpilti padažu ir palaikyti šiltai ar patroškinti. Tada švilpikai dar labiau suminkštėja ir palieka tokie švelnūs :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą