2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Plikytos tešlos koldūnai

 Receptą pasiskolinau iš Ilonos:)  http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/10/plikytos-teslos-koldunai.html
 Tešla:
3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
125 ml. vandens
druskos
Įdaras:
500 gr. maltos mėsos
pusė svogūno
1 kiaušinis
druska,pipirai


Išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi  ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušinių. Gautą masę supilti į puodą kuriame turi būti stiklinė miltų.Puodą dėti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, išminkyti tešlą. Tešlą palikti uždengus inde apie 30 min. Pasiruošti įdarą ir už 30 min. formuoti koldūnus.


Aš iškočiojau vieną lakštą ant jo išdėliojau faršo  ir uždengiau su kitu lakštu. Su stikleliu ( ne mažu) išspaudžiau koldūnus ir dar kraštelius prispaudžiau su šakute.
Koldūnus virti apie 6-7 min. nuo vandens užvirimo.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą