2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Lietiniai su varške ir špinatais

Pristatau dar vieną labai skanų patiekalą. Jeigu kas nors nėra valgęs dar tokio tai siūlau būtinai išbandyti, tikiu, kad skonis nenuvils :)


Lietiniams reikės: 
apie 250 g miltų,
2 kiaušiniai,
apie 0,5 l pieno arba vandens,
2 šaukštai aliejaus,
druskos.
žiupsnelis cukraus

2-3 šaukštai grietinės


Įdarui:
05,kg varškės ( aš naudojau kaimišką, pertinta su blenderiu)
špinatų (galima šaldytų apie 200gr arba žalių lapu gerą saujelę)
druskos
2-3 česnako skiltelės
Sviesto
tarkuoto muskato riešuto


Lietinius turbut visi mokate kepti:) tai daug ir nerašysiu.  Kiaušinius išplakas su druska ir cukrum ir beriam po truputi miltus ir pilam pieną su vandeniu, kad tešla būtų skystesnė negu grietinė.


Įdarui, špinatus pakepiname su sviestu ir  3 išspaustom skiltelėm česnako. Špinatus įmaišome i varškę su grietine ir įtarkuojam šiek tiek muskato. Viską gerai permaišom. Dedame įdarą i lietinius ir vyniojame. 


Pagamintus lietinius apkepame ant aliejaus keptuvėje ir patiekiam su patinkančiu padažu.
Aš šį kartą dariau pievagrybių padažą. (svogūno galvutė, pievagrybiai, sviestas, miltų šaukštas, pienas, druska ir svogūnų laiškai)


Skanaus!
 (atsiprašau už  nekokybiškas foto :) )

4 komentarai:

  1. Puikios tos nuotraukos! O blyneliai gavosi tikrai skanūs :) Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerai gavosi. patiko man :) tik padaziuka teko daryt is sviesto grietines ir svogūnų liaškų, bo pievagrybių neturėjau. bet visumoj super receptukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už receptą blyneliai nudžiugino šeimą









    AtsakytiPanaikinti