2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Pyrgas "Obuolių ruduo"

Turbūt pats skaniausias obuolių pyragas!


Tešlai3 kiaušinių tryniai
200 g minkšto sviesto
1/2 st. cukraus (+ 1/4 st. cukraus baltymams išplakti)
2 st. miltų (stiklinė – 237ml)
vanilės
¼ a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušinių baltymai
6 – 7 obuoliai
Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus ištirps), įmaišyti sviestą, vanilę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Užminkyti nekietą tešlą. 1/4 – 1/3 tešlos atgnybti ir padėti į šaldiklį. Atskirai inde išplakti kiaušinių baltymus su ¼ st. cukraus iki standumo.
Kepimo formą, išteptą riebalais (jei reikia) iškloti tešla, padengiant dugną ir sieneles. Ant tešlos sudėti riekelėmis supjaustytus obuolius (kuo daugiau obuolių, tuo skaniau).
Ant viršaus lygiai paskleisti išplaktus baltymus.
Iš kameros išimti likusią tešlą ir ant pyrago viršaus užtarkuoti burokine tarka. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. (kol gražiai apskrus).

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą