2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Moliūgų pyragas

Reikės:
tešlai:


175 g miltų
100 g sviesto
2 šaukštus cukraus
1 kiaušinio trynio
3 šaukštus vandens
įdarui:
2 puodeliai moliūgų tyrės
1 kiaušinio
indelio kondensuoto pieno
pyrago viršui:
pusę puoduko cukraus, 
pusę puoduko miltų, 
smulkintų riešutų, 
50 g kapoto sviesto

Pirmiausiai pasidarome trupininę tešlą iš duotų ingredientų. Tiesiog viską sumaišome ir išminkome. Gautą masę dedam į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą. Moliūgą nulupame ir supjausčius gabalėliais išverdame, vandenį nusunkiam ir sutrinam su blenderiu. Gautą masę atšaldome ir sumaišome su kiaušiniu bei kondensuotu pienu. Kepimo indą išklojame su tešla, aš lipdžiau tiesiog su pirštais. Pilame moliūgo masę. Ant viršaus apibarstom trupinius padarytus iš riešutų, miltų, cukraus ir sviesto. Dedam pyragą į 190 lapsnių orkaitę ir kepam apie 1 val. Ištraukus pyragą patariu nepjaustyti o palaukti kol gerai atvės.
Šaltinis :čia


2 komentarai: