2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Citrininiai blynai su aguonomis



Vieną dieną galvojau, ką pagaminti su aguonų sėklomis ir užsienio tinklaršty aptikau gražią foto su blynais :) susigundžiau ir išbandžiau, rekomenduoju ir Jums! Nekasdieniški tokie blynai :)


Reikės:
475 ml miltų
1 a.š kepimo miltelių
1/2 a.š sodos
80 ml cukraus
4 citrinų tarkuotos žievelės (manau galima ir mažiau, o aš iš vis pamiršau įdėti)
80 ml aguonų sėklų
2 didelių kiaušinių, lengvai plaktų
475 ml pasukų arba kefyro
2 v.š tirpinto sviesto


Sviesto kepimui


Viename inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda ir žiupsneliu druskos. Kitame inde išmaišome kefyrą, kiaušinius, aguonas, sviestą, citrinos žieveles. Skystą masę sumaišome su miltais. Gauname tirštą tešlą.
Įkaitinam keptuvę su gabalėliu sviesto, dedame po šaukštą tešlos. Jeigu norite didesnių blynų pilkit tešla didesniu šaukštu. Blynus kepti ant ne per stiprios ugnies kol blyno viršuje pradės darytis skylutės. Apverčiame blyną ir kepame toliau. Iškepusius blynus dedame į lėkštę apibarstome cukraus pudra ir pagardinam uogiene. Aišku galima pasigadint blynus kaip tik mėgstate :)


Blynai gaunasi purūs ir aguonos tikrai labai tinka.
Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą