2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Trapios tešlos pyragas su kopūstais


Receptukas iš vieno mano mėgstamiausių blog'ų
80 g šalto sviesto
150 g natūralaus jogurto ar grietinės (aš naudojau kaimišką grietinę ir šiek tiek rūgpienio )
žiupsnelis druskos
300 g miltų
1 nedidelė kopūsto galva
6 kiaušiniai
druskos, pipirų
20 g sviesto
1 kiaušinio trynys + 1 v. š. pieno

Sviestą sutarkuoti burokine tarka. Miltus sumaišyti su druska, suberti į sviestą ir maišyti mikseriu, kol gausis stambūs trupiniai. (aš nemaišiau mikseriu, o tiesiog pirštais minkiau ) Supilti jogurtą  ir suminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi nelygias dalis (viena šiek tiek mažesnė už kitą), suvynioti į plėvelę ir pašaldyti šaldytuve apie pusvalandį.
Kopūstus smulkiai supjaustyti, užpilti vandeniu, užvirti ir virti pasūdytame vandenyje 5 – 10 minučių, kol suminkštės. Nuvarvinti, įdėti sviestą ir gerai išmaišyti. 5 kiaušinius kietai išvirti, smulkiai sukapoti, suberti į kopūstus. Įmušti likusį nevirtą kiaušinį, įdarą dar pagardinti druska ir pipirais.
Didesniąją tešlos dalį iškočioti ir įdėti į kepimo popieriumi išklotą 28 cm skersmens išardomą torto formą. (aš kepiau parastoje stiklinėje formoje ) Sudėti paruoštą įdarą ir išlyginti. Iškočioti mažesniąją tešlos dalį, dėti ant įdaro ir suklijuoti pyrago kraštus. Pyrago viršų subadyti šakute ir aptepti trynio bei pieno plakiniu.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių. 

Tikrai labai skanus pyragas ir tešlos receptas labai geras. Manau įdarą galimą sugalvot bet kokį ;) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą