2011 m. kovo 22 d., antradienis

Mėsos pyragas

Vieną dieną neturėjau laiko krapštytis virtuvėj, tai pagalvojau , kaip greičiau paruošti pietus, kad nestovėti prie puodų :) Atsiminiau vieną Sonatinos receptą ir nusprendžiau, kad kepsiu panašų mėsos kepsnį, tik iš to ką turėjau tuo metu šaldytuve.


Taigi išsikepti tokiam mėsos pyrgui reikės:
800 g faršo
100 g džiūvėsėlių arba batono mirkyto piene
1 kiaušinis
prieskoniai, druska
Įdarui
1 apvirtos morkos

svogūno
grybų




Sumaišyti faršą, džiūvėsėlius, kiaušinį ir prieskonius. Pusę masės šaukštu supresuoti į želė žiedą, padengiant dugną ir sieneles. Keptuvėje apkepti svogūną su grybais, morką supjaustyti šiaudeliais. Išdėlioti ant faršo. Likusiu faršu užkloti ir paspausti.  Uždengti žiedą ir 30 min. palaikyti šaldiklyje. Išimti iš želė žiedo kepsnį, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 45 min.


Skanaus!

1 komentaras:

  1. Va tokie tortai ir pyragai man patys skaniausi :). Jure

    AtsakytiPanaikinti