600g varškės (pusriebės)
2 tryniai
2kiaušiniai
5 valgomi šaukštai cukraus
šaukštas vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
250g miltų persijotų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 šaukštas med. spirito arba degtinės, kad kepdamos spurgos neprisigertų daug aliejaus
1 litras aliejaus (man užteko ir nepilnai pusės litro :) )
cukraus pudros pabarstymui
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Varškę ištrinti su kiaušinio tryniais, kiaušiniais ir cukrumi. Tada įsijoti miltus į varškės masę ir išmaišyti, man išmaišyti nepavyko tai aš su ranką paminkiau :)
Tada suformavau nedidelius rutuliukus. Kad lengviau būtų formuoti, sušlapiname rankas.
Rutuliukus dedame į gerai įkaitintą aliejų, bet kepame ant silpnesnės ugnies, kad labai nesudegtų :) Išvirusias spurgas, dedame į servetėle ar popieriumi išklotą lėkštę, kad nuvarvėtų riebalai. Atvėsusias spurgas sudedame į lėkštę ir apibarstome cukraus pudra.
pukiai gavosi:)
AtsakytiPanaikinti