2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis
Challa pynele
Velykoms artėjant, bandau kepti mielinius pyragus :) Visada norėjau išbandyti iškepti pynutės formos pyragą ir pavyko :) Manau kepsiu dar ne kartą, nes labai patiko dukrelei ir vyrui :)
Reikės:
100 ml vandens
8 g švž. mielių
250 g miltų
1/2 a.s. druskos
1 v.s. skysto medaus
1 kiaušinis (išplaktas)
30 g sviesto (išlydyto ir praaušusio)
Aptepimui: kiaušinio trynio su šlakeliu pieno bei aguonų
Į drungną vandenį sudėti mieles ir išmaišyti, kad ištirptų. Miltus su druska, persijoti į dubenį ir padaryti duobutę. Į duobutę supilti vanend ir mielių mišinį. Pamaišyti su trupučiu miltų ir palikti uždengus. Kad sureaguotų mielės. Po 20 min i dubenelį supilti paplaktą kiaušinį, medų bei sviestą ir užminkyti elastingą tešlą. Minkyti apie 10 min, man labai gerai susiminkė be papildomų miltų. Gautą tešlą, dėti atgal į dubenį ir padėti šiltai, kad pakiltų (padvigubėtų). Aš palaikiau apie 1 val.
gautą tešlą iškrėsti ant stalo, susignaibyti tris vienodas dalis ir jas išvolioti i volelius. Supinti kasą ir padejus ant kepimo popieriaus uždengti ir leisti kilti, kol vėl padvigubės. Aš gautą pynę įdėjau į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi :) Kol pynė padvigubėjo, aš laukiau apie 50 min.
Aptepam pynę kiaušinio-pieno plakiniu, apibrastom aguonom ir dedam į įkaitintą 180° orkaitę. Kepam 30-35 min.
Skanaus!
Šaltinis čia
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Labai viskas skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikinti