2011 m. balandžio 5 d., antradienis
Bandelės su cinamonu
Savaitgalį išbandžiau naują bandelių receptą, taigi dalinuosi su Jumis
Tešlai
250 ml pieno
13 g šviežių mielių (2 a. š. sausų mielių)
75 ml cukraus
1 a. š. malto kardamono
450 - 500 g miltų
75 g minkšto sviesto
½ a. š. druskos
Įdarui
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.
Bandeles patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Kadangi mano orkaitė dujinė ir dega tik iš apačios, tai kitą kartą dėčiau ne į tokią karštą ir ilgiau kepčiau, nes šį kart bandelės šiek tiek padegė iš apačios :)
Skanaus!
Šaltinis čia
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą