2011 m. balandžio 8 d., penktadienis
Kibinai su kalakutiena
Pirmą kartą kepiau kibinus :)
Tešlai reikės:
200 g šalto sviesto
400 g miltų
150 g grietinės
2 L dydžio kiaušinius
žiupsnelį druskos
Įdarui:
600gr maltos kalakutienos (galima ir bet kokios kitos mėsos)
pusė smulkinto svogūno
100ml kefyro
druskos, pipirų
Į miltus sutarkuojame sviestą ir pirštais sutriname iki birių trupinių.Tada sudedam grietinę bei šakute paplaktus kiaušinius, beriam prieskonius ir užminkom vienalytę masę.
Suvyniojam į maistinę plėvelę ir padedam į šaldytuvą mažiausiai 2 val.
Įdarą sumaišom su visais jam skirtais ingredientais ir formuojam kibinus.
Iškočiojam tešlą, joje išspaudžiam apskritimus su lėkštute ar šiaip kokiu apvaliu daiktu :) dedadem po šaukštą ar daugiau mėsos ir užlipinam kraštelį.
Padarytus kibinus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame kiaušinio-pieno plakiniu ir apibarstom sezamo arba linų sėklom.
Kepam 180° įkaitintoj orkaitėj apie 30-40 min.
Man gavosi 20 normalaus dydžio kibinų.
Skanaus!
Šaltinis čia
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą