2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Kibinai su kalakutiena



Pirmą kartą kepiau kibinus :) 


Tešlai reikės:
200 g šalto sviesto
400 g miltų
150 g grietinės
2 L dydžio kiaušinius
žiupsnelį druskos

Įdarui:
600gr maltos kalakutienos (galima ir bet kokios kitos mėsos)
pusė smulkinto svogūno
100ml kefyro
druskos, pipirų


Į miltus sutarkuojame sviestą ir pirštais sutriname iki birių trupinių.Tada sudedam grietinę bei šakute paplaktus kiaušinius, beriam prieskonius ir užminkom vienalytę masę. 


Suvyniojam į maistinę plėvelę ir padedam į šaldytuvą mažiausiai 2 val.


Įdarą sumaišom su visais jam skirtais ingredientais ir formuojam kibinus.
Iškočiojam tešlą, joje išspaudžiam apskritimus su lėkštute ar šiaip kokiu apvaliu daiktu :) dedadem po šaukštą ar daugiau mėsos ir užlipinam kraštelį.
Padarytus kibinus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame kiaušinio-pieno plakiniu ir apibarstom sezamo arba linų sėklom.


Kepam 180° įkaitintoj orkaitėj apie 30-40 min.
Man gavosi 20 normalaus dydžio kibinų.




Skanaus!


Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą