2011 m. balandžio 5 d., antradienis
Blynai
Nesu dažna blynų kepėja, bet kartais iškepu namiškiams. Šį kartą kepiau pagal Beatos receptą iš jos pirmos receptų knygos.
Reikės
3 dideli kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
druskos geras žiupsnelis
apie 50-70 g lydyto sviesto
200g + šaukštas miltų
cinamono
200ml pieno
Trynius atskiriam nuo baltymų ir gerai išplakam iki baltumo su cukrumi. Į išplaktus trynius pilam išlydytą ir truputį pravėsusį sviestą ir dar paplakame su mikseriu keletą minučių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojam porą kartų. Į kiaušinius ir sviestą supilam (įsijojam) maždaug pusę miltų, pasidarys tiršta tešla, tada pilam pieną, kad tešla suskystėtų ir sudedam likusius miltus. Tešla turėtų būti gerokai tiršta, lyg ir truputį per tiršta nedideliems blynams. Taip ir turi būti, jei tešla skystoka, tai reikia papildomai dėti miltų, nes tešlą jos ruošimo pabaigoje praskies išplakti iki standumo baltymai. Taigi, baltymus su švariom mikserio šluotelėm išplakam iki standžių putų ir atsargiai įmaišom į tešlą. Dar galima į tešlą įpjaustyti, bananų.
Blynai gavosi tikrai labai skanus ir kaip sako pati Beata, ne daug atsilieka nuo biskvito :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą