2011 m. liepos 3 d., sekmadienis

Lavašo suktinukai


Dar vienas lengvas, vasariškas užkandis.

Reikės:
1 vnt.  lavašo lapų
1 indelis tepamo lydyto sūrelio
Gabalėlis kumpio arba tai kas patinka ( lašiša, krabų lazdelės ir t.t)
Žalumos ( krapų, svogūnų laiškų)
1-2 agurkai
Salotų arba špinatų lapų

Lavašo lapą aptepame su sūreliu. Apibarstome su smulkintu kumpiu, žaluma, agurkais ir užklojame salotų lapais. Suvyniojame kaip vyniotinį ir palaikome dar šaldytuve plėvelėje, kad šiek tiek susigulėtų. Prieš patiekiant supjaustome gabalėliais ir patiekiame.
Skanaus!

Tortas "Vasara"


Vasara, kai atsiranda įvairiausių uogų galima pasigaminti skanių ir nelabai kaloringu desertų :) Vienas iš jų šis tortas. Labai lengvai pagaminamas ir labai skanus.

Reikės:
2-3 pakelių sausainių (gali būti biskvitiniai, "Gaidelis", "Selga" ar kokie tik patinka)
200gr natūralaus sviesto
500gr "Mūsų švelnioji varškė", arba bet kokia kita
250 gr grietinėlės
3-4 v.š  želatinos
3-5 v.š cukraus
2 pakeliai braškių arba vyšnių želė
500gr. uogų (šiuo atvejų braškių)

Sausainius sumalame su smulkintuvu ir sumaišome su ištirpintu sviestu. 24 cm torto formos dugną išklojame sausainių mase, gerai suspaudžiam ir dedam į šaldytuvą kol sustings. Tuo metu pasiruošiam varškės masę. Į indą dedam varškę ir ištrinam su cukrumi. Atskirame inde ištirpinam želatiną su šiek tiek vandens ir atvėsusią, maišant pilam po truputį į varškę. Grietinėlę standžiai suplakam ir sumaišom su varškės ir želatinos mase. Gautą turinį užpilam ant sausainių sluoksnio ir dedam vėl į šaldytuvą kol sustings. Pasiruošiam braškių žele, bet vandens naudojam beveik per pus mažiau negu nurodyta ant pakelio. Atvėsusia žele pilam ant varškės sluoksnio bet tik pusę. Dedam vėl į šaldytuvą, kad sustingtų. Susipjaustom braškes riekelėmis. Ant sustingusios braškių žele sluoksnio išdėliojam braškes ir supilam likusią braškių žele ir dar pašaldom :)

Skanaus!