Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus. Aš kepiau kiekvieną biskivitą atskirai, nes bijojau, kad neišeis perpjaut irtiek dalių :)
Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
50 g kokoso drožlių
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus. Aš kepiau kiekvieną biskivitą atskirai, nes bijojau, kad neišeis perpjaut irtiek dalių :)
Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
50 g kokoso drožlių
Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui:
200 g vandens
2 citrinų sultys
2 arb.š. cukraus
200 g vandens
2 citrinų sultys
2 arb.š. cukraus
Visus produktus sumaišyti.
Papuošimui:
30-40 vnt. biskvitinių pirštelių,
50 g kokoso drožlių
šokoladinės (balto šokolado) rožės (žr. čia)
medžiaginė juostelė
30-40 vnt. biskvitinių pirštelių,
50 g kokoso drožlių
šokoladinės (balto šokolado) rožės (žr. čia)
medžiaginė juostelė
Torto surinkimas
Į tortui skirtą lėkštę dėtipirmąjį biskvitą, sulaistyti jį sirupu ir tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą. Torto paviršių išlyginti. Aplink torto šonus dėti biskvitinius pirštelius, pamirkytus sekundę sirupe, jei norite trumpesnių pirštelių, prieš tai juos patrumpinkite su peiliu. Aplipinus visą tortą piršteliais, rišame juostelę. Torto viršų apibarstome kokoso drožlėmis ir išdėliojame pagamintas rožes, galima papuošti ir kokiais spalvotais saldainukais :)
Pasikartosiu, kad tortas tikrai labai skanus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą