Kartais prie alaus iškepu picą:) Šį kartą tešla gavosi skaniausiai.
Tešlos receptą ėmiau iš SM
Ingredientus dėjau, ką turėjau : tarkuotos virtos dešros, fermentinio sūrio,paprikos, pomidoro, apkeptų pievagrybių, truputį lydyto sūrelio. Dar galima apibarstyti prieskoniais: čiobreliais, baziliku ar šiaip žolelėm kokiom :)
Tešla
250 g miltų
3,5 g sausų mielių (pusė 7 g pakelio)
150 ml vandens
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. taukų (su kaupu)
Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus persijoti su druska. Supilti vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą. Galiausiai įminkyti kambario temperatūros labai minkštus taukus. Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau kaip 10 min. Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val. Formuoti picą ir kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min.
Aš tešlą dariau iš dvigubos normos tai man gavosi dvi orkkaitės skardos ir viena mažesnė pica. Vietoj vandens naudojau pieną.
Ant iškočioto lakšto užtepiau majonezo ir pomidorų padažo, bei išspausto česnako mišinį. Sudėjau turimus ingredientus.
Ant mažesnės picos, tarkuotą sūrį sumaišiau su kiaušinio ir majonezo plakiniu, irgi skaniai gavosi :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą