2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Mieliniai žiedeliai

Vakar savo šeimynai kepiau mielinius žiedelius pagal Iloną :) Deja pati nei vieno neparagavau :) bet kaip supratau namiškiams labai patiko, taigi kviečiu ir jus išbandyti ;)




Žiedeliams reikės


2 kiaušinių
7 gr. sausų mielių
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus
200ml pašildyto pieno
žiupsnelis druskos
80 gr. lydyto sviesto
500 gr. kvietinių miltų
aliejaus virimui
cukraus pudros papuošimui



Mieles sumaišykite su šaukštu cukraus,  užpilkite puse stiklinės pašildyto pieno. Palikite 10min., kad mielės pakiltų.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltos masės. Supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, įberkite vanilinio cukraus,likusį cukrų ir žiupsnelį druskos. Po to įmaišykite mieles, suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Ant miltais pabarstyto darbastalio suformuokite žiedelius.

Žiedelius formuojam taip: iškočiojam tešlos lakštą iki 10mm storio. Su didesne stikline išspaudžiam ratukus o viduriukus su stikliuku išspaudžiam. Ir taip gauname žiedelį :) Palikite 45 min., kad pakiltų.

Virimo puode įkaitinkite aliejų ir virkite žiedelius vartydami, kad jie iš abiejų pusių tolygiai parusvėtų.

Iškepus sudėti ant vienkartinų rankšluoščių, kad nuvarvėtų aliejus.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą